-walking on the moon

Sommaren är i full gång, midsommar står inför dörren och ändå känns folk i allmänhet JÄVLIGT stressade.
Jag antar att det är så det funkar, varje år samma sak. Svenssons packar husvagnen och sticker iväg, det heta samtalsämnet i lunchrummet är "snart är det semester" och det är säkert skitkul!.. för dom som har det de vill säga.
Jag har på nåt vis alltid lyckats tima in sommrarna med jobb-byte eller arbetslöshet (och påstå nu inte att arbetslöshet är som semster för det är JÄVLIGT annorlunda) så när folk glider från jobbet sista dagen så står man kvar där och tänker, "fan,trilla och dö eller nåt" för jag vill ju oxå bara chilla sönder i 4-5 veckor och ändå ha pengar så man klarar sig.

Anyways så är det sånna tider nu, folk tar studenten och dom är skit lyckliga för dom är klar i skolan, den lilla djävulen i mig känner för att påpeka för dom hur arbetsmarknaden ser ut och att dom minsann inte ska vara glad, för de är kört för dom i vilket fall, en utbildning idag kan man lika gärna torka sig i stjärten med. så nu kommer större delen av dom gå nåt år och jämra sig,för att sedan besluta sig för att söka vidare utbildning, bli skuldsatta och förmodligen börja knarka för att tentorna tar död på dom.

Sen blir dom inkastade på rehab och får en uppenbarelse,gud har talat till dom, så dom skiter i drogerna och är knäppa ändå, börjar knacka dörr för jehovas vittnen och prata varandra i mun om hur viktigt det är att man anammar sin tro på jesus och att han kommer återuppstå ännu en gång och no offence nu, men om jag var jesus vettefan om jag skulle vilja återuppstå på den här kaosartade planeten yttligare än gång, för jag menar backstabbing och folkmord är ju vanligare nu än någonsin och jag har fått en bestämd känsla av att han inte är något fan av det,anyhow tillbaks till studentjäveln som nu hugger ner sin granne som är en påstådd satanist och i förhören säger h*n att gud bad h*n göra det, så kommer männen i vita rockarna och låser in dom på hispan och återigen faller dom i ett pillerberoende.

Så sen sitter dom där, trötta, slitna och för gamla för att veta vad som hänt, går till arbetsförmedlingen (för arbetsförmedlingen hjälper folk att få jobb,sägs det. jah right..) skriver in sig där,lever på soc några månader och får tillslut en arbetsträning-anställning på ett ställe dom helst skulle undvika vara på och efter 6 månader konstaterar man att dom är defekta i huvudet,så då h*n lönebidrag och anställning som verkstadsarbetare,där dom klistrar lappar på skyltskåp från svenska spel, förmodligen så deprimerade över skulder och att gud inte finns så dom hänger sig själv i 1an som soc betalar en vecka senare.

Själv glider jag omkring och njuter av vädret, det är sommar,så lev för dagen och ta bekymren en annan dag ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0